Hans en kunstenaar Herman Lamers bereiden samen konijn in een nieuwe Koken met Hans

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode in de grootste brouwerij van Rotterdam opnieuw een divers gezelschap van zes interessante gasten ontvangt. In elke aflevering tracht Hans een diepgaand gesprek aan te gaan met zijn gasten over hun leven, hun band met Rotterdam en hun relatie tot specifieke gerechten. Het tweede seizoen belicht onder andere comedian en foodactivist Howard Komproe, striptekenaar Robert van der Kroft en beeldend kunstenaar Herman Lamers.

Als een gevestigde culinaire kracht in Rotterdam heeft chef Hans Bode al meer dan twintig jaar lang zijn stempel gedrukt als leverancier van heerlijke lunches, allemaal vanuit zijn street food truck op de Coolsingel. Gedurende al die jaren hebben mensen uit diverse lagen van de Rotterdamse samenleving mogen genieten van zijn creaties. Naast deze zesdelige serie op Open Rotterdam brengt zijn aanwezigheid op evenementen zoals Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz zijn culinaire handtekening nu ook naar heel Nederland.

Het Recept
Herman Lamers – Konijn

● konijn
● rozemarijn
● tijm
● laurier
● bier
● spruiten
● aardappels
● roomboter
● appelmoes
● peper
● zout
● creme fraiche

Hak het konijn in mooie stukken en bestrooi met peper en zout. Braad in een koekenpan in wat olie en roomboter de stukken mooi goudbruin. Bak in een grote braadpan knoflook, ui en 2 blokjes paddenstoelenbouillon en blus dit af met 1 blikje bier. Voeg hier vervolgens de gebraden stukken konijn aan toe en zorg dat alle stukken konijn onder het vocht staan. Voeg wanneer nodig bier toe. Voeg hier tijm, rozemarijn en 2 laurierblaadjes aan toe en laat het konijn 2 uur lang op laag vuur gaar sudderen. Maak de spruiten schoon en roerbak deze, met wat peper en zout, beetgaar in wat roomboter en zonnenbloemolie. Serveer het konijn met de spruiten en wat gekookte aardappels.