Hans maakt samen met journaliste Cathelijne Beijn pompoencurry in een nieuwe Koken met Hans

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode in de grootste brouwerij van Rotterdam opnieuw een divers gezelschap van zes interessante gasten ontvangt. In elke aflevering tracht Hans een diepgaand gesprek aan te gaan met zijn gasten over hun leven, hun band met Rotterdam en hun relatie tot specifieke gerechten. Het tweede seizoen belicht onder andere comedian en foodactivist Howard Komproe, striptekenaar Robert van der Kroft en beeldend kunstenaar Herman Lamers.

Als een gevestigde culinaire kracht in Rotterdam heeft chef Hans Bode al meer dan twintig jaar lang zijn stempel gedrukt als leverancier van heerlijke lunches, allemaal vanuit zijn street food truck op de Coolsingel. Gedurende al die jaren hebben mensen uit diverse lagen van de Rotterdamse samenleving mogen genieten van zijn creaties. Naast deze zesdelige serie op Open Rotterdam brengt zijn aanwezigheid op evenementen zoals Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz zijn culinaire handtekening nu ook naar heel Nederland.

In deze aflevering maakt Hans samen met Rotterdamse journaliste, Cathelijne Beijn, een pompoencurry. Samen hebben ze het over het stoppen met alcohol, alcoholvrije wijn en een gezonde leefstijl.

Cathelijne Beijn – Pompoencurry

● pompoen
● ui
● knoflook
● paprika
● gember
● kurkuma
● komijnzaad
● rijst
● paddenstoelen bouillon
● peper
● zout
● zonnebloemolie
● appel, komkommer en rode ui op zuur
Rooster in een droge koekenpan de komijnzaadjes en peperkorrels totdat de zaadjes verkleuren
en het aroma loskomt. Ze mogen niet te donker worden.
Vijzel de paprika, kurkuma, 3 tenen knoflook, bosui, 2 cm gember, 2 rawitpepers, de peperkorrels
en het komijnzaad tot een pasta. (Of zet de staafmixer erin).
Zet in pan de ui en knoflook aan. Voeg hier de currypasta aan toe en bak deze kort mee. Voeg de
gesneden pompoen toe plus 2 blokjes paddenstoelbouillon en roerbak deze kort. Voeg kokosroom
toe en laat dit geheel zachtjes in 8-10 minuten gaar koken.
Serveer met rijst en tafelzuur.