Hans maakt samen met Renske Satijn zwaardvis in een nieuwe Koken met Hans: ‘Onwijs lekker!’

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode in de grootste brouwerij van Rotterdam opnieuw een divers gezelschap van zes interessante gasten ontvangt. In elke aflevering tracht Hans een diepgaand gesprek aan te gaan met zijn gasten over hun leven, hun band met Rotterdam en hun relatie tot specifieke gerechten. Het tweede seizoen belicht onder andere comedian en foodactivist Howard Komproe, striptekenaar Robert van der Kroft en beeldend kunstenaar Herman Lamers.

Als een gevestigde culinaire kracht in Rotterdam heeft chef Hans Bode al meer dan twintig jaar lang zijn stempel gedrukt als leverancier van heerlijke lunches, allemaal vanuit zijn street food truck op de Coolsingel. Gedurende al die jaren hebben mensen uit diverse lagen van de Rotterdamse samenleving mogen genieten van zijn creaties. Naast deze zesdelige serie op Open Rotterdam brengt zijn aanwezigheid op evenementen zoals Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz zijn culinaire handtekening nu ook naar heel Nederland.

In deze aflevering maakt Hans samen met Renske Satijn, directeur van Rotterdam Festivals zwaardvis op de barbecue. Ondertussen vertelt Renske over haar werkzaamheden bij Rotterdam Festivals en wat de grote plannen zijn voor het komende jaar.

Renske Satijn – Zwaardvis

● zwaardvis
● groene asperges
● aardappels
● verse kruiden
● peper
● zout
● zonnebloemolie met kruiden
roomboter
Bestrooi de stukken zwaardvis van 2 cm dik met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
Snij 1-2 cm van de groene asperges af en roerbak deze beetgaar met wat peper en zout in de
roomboter. Gril de zwaardvis een beide kanten 3 minuten en serveer samen.