Hans maakt samen met striptekenaar Robert van de Kroft bloemkoolsoep in een nieuwe Koken met Hans

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode in de grootste brouwerij van Rotterdam opnieuw een divers gezelschap van zes interessante gasten ontvangt. In elke aflevering tracht Hans een diepgaand gesprek aan te gaan met zijn gasten over hun leven, hun band met Rotterdam en hun relatie tot specifieke gerechten. Het tweede seizoen belicht onder andere comedian en foodactivist Howard Komproe, striptekenaar Robert van der Kroft en beeldend kunstenaar Herman Lamers.

Als een gevestigde culinaire kracht in Rotterdam heeft chef Hans Bode al meer dan twintig jaar lang zijn stempel gedrukt als leverancier van heerlijke lunches, allemaal vanuit zijn street food truck op de Coolsingel. Gedurende al die jaren hebben mensen uit diverse lagen van de Rotterdamse samenleving mogen genieten van zijn creaties. Naast deze zesdelige serie op Open Rotterdam brengt zijn aanwezigheid op evenementen zoals Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz zijn culinaire handtekening nu ook naar heel Nederland.

In deze aflevering maakt Hans samen met Rotterdamse striptekenaar, Robert van der Kroft, bloemkoolsoep. Samen praten zij over Sjors en Sjimmie die hij sinds 1975 tekent. En over wat hem nu bezighoudt in zijn leven.

Robert van der Kroft – Bloemkoolsoep

● bloemkool
● knoflook
● ui
● paprika
● paddenstoelen bouillonblokjes
● roomboter
● kiemen
● water
● peper
● zout
● Masala
● zonnebloemolie
● brood

Snijd de bloemkool inclusief stronk in gelijke stukken.
Zet een gesneden ui met knoflook en rawitpeper in wat boter aan in een kookpan. Voeg hier de bloemkool aan toe en bak dit geheel 2 minuten. Voeg 3 bouillonblokjes toe plus 1,5 liter water. Laat dit geheel zachtjes koken tot de bloemkool gaar is. Gril ondertussen een puntpaprika en voeg deze en twee plakjes cheddar kaas toe aan de andere ingrediënten. Zet de staafmixer in het geheel en maak er een gladde romige soep van. Serveer met geroosterd brood en boter.