Hawaiiaanse foodtrend brengt twee Rotterdamse ondernemers dicht bij elkaar

Samen een onderneming beginnen en elkaar niet kennen. Wordt dit een succes? Rotterdamse ondernemers, Anhkhoa en Hench bewijzen dat het kan. Zij openden anderhalf jaar geleden het eerste Poké Box restaurant in Rotterdam. Inmiddels is het tweede restaurant al geopend.
Anhkhoa Dang en Hench Hsu woonden een paar deuren van elkaar verwijderd in een studentenflat. Ze kenden elkaar niet echt goed, maar toen Hench Anhkhoa vroeg om mee te gaan kijken naar een een pand voor een mogelijke horecazaak wilde hij dat wel: “Ik zei ‘waarom niet?’ Zo is het eigenlijk ontstaan.” Op een terrasje bestond spontaan het idee voor een Poké restaurant en in januari 2018 openden ze de deuren van The Poké box. Spannend op vele vlakken, maar de vraag was vooral of de samenwerking tussen de mannen zou bevallen. En die is gelukkig goed bevallen vertelt Hench: “We zijn naast businesspartners ook heel goede vrienden geworden.” Voor Anhkhoa is het zelfs meer dan een vriendschap: “Ik durf te zeggen dat na een jaar.. ik er een grote broer bij heb gekregen die ik 100% kan vertrouwen. Ja, dat doet veel.” The Poké box heeft voor Anhkhoa zijn leven een totaal andere wending gegeven. Hij was van plan om te emigreren naar zijn roots, Vietnam, maar twee weken voor zijn vertrek gooiden de plannen voor het nieuwe restaurant roet in het eten. Ook al had hij zijn hele hebben en houwen al verkocht, besloot hij in Nederland te blijven om The Poké box te openen met Hench.

Naast de de eerste zaak in de Posthoornstraat hebben de mannen vorige week ook een zaak in het Groothandelsgebouw geopend. Dat lijkt misschien snel, maar volgens Hench voelde het gewoon goed: “We zagen dat de eerste zaak eigenlijk liep naar behoren en we hadden daar zo’n leuk familiegevoel gecreëerd. Wat is een beter idee dan snel doorpakken als je in een momentum zit?” Anhkhoa staat met groot trots in de tweede zaak: “Wie had dat gedacht anderhalf jaar geleden? Dat wij nu twee zaken zouden hebben in het centrum van Rotterdam!”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter