Heemraadssingel inspireert kunstenaar Ondine tot reuzenprentenboek

Ondine is kunstenaar met een liefde voor de Heemraadssingel. Ze brengt haar liefde voor kunst én de singel samen in een reuzenprentenboek genaamd ‘De Singel = een Gedicht’. De buurt heeft haar geholpen met de inhoud van het boek dat binnenkort op verschillende plekken in de stad tentoongesteld wordt.

Bewoners, studenten, leerlingen en kunstenaars hebben werken gemaakt die Ondine verder verwerkt in het boek. Ze heeft verschillende druktechnieken gebruikt. De bewoners hebben bijvoorbeeld linoleum snedes gemaakt. Bewoners konden van Ondine een linoleum plaatje krijgen. Ze kregen als opdracht om een snede te maken van iets op de Heemraadssingel zoals een ornament op een huis of een boom. Online heeft Ondine een video geplaatst met een uitleg. De bewoners konden het plaatje weer inleveren in het Wijkpaleis waar Odine’s atelier zit. Zij drukt de afbeeldingen vervolgens op papier. Het boek wordt gigantisch: 210 bij 90 centimeter. Ondine vindt het leuk dat je moeten lopen met een pagina om het om te slaan.

In september wil Ondine het af hebben en het boek is dan op verschillende plekken te zien zoals in huizen van de wijk en het Wijkpaleis.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat