Helemaal zen: yoga suppen op het water van de Rijnhaven

Voorbijrazende auto’s, rinkelende trams en schallende muziek op terrassen: tot rust komen in de stad kan een hele opgave zijn. Maar tijdens een sessie yoga suppen op de Rijnhaven lijkt de stad deze zomer mijlenver van je verwijderd. OPEN verslaggever Zoë probeert de trend yoga suppen voor je uit!

‘Yoga-watte?’, horen we je denken. Yoga suppen: op een soort groot surfboard (supboard) yoga-oefeningen doen. Door het onstabiele board en het water ben je, naast de al benodigde balans voor yoga, nog intensiever aan het sporten. Niet zo’n fanatiek type maar hou je wel van yoga? Geen probleem volgens yogadocent Kim Leeflang: “de les is voor zowel beginnende suppers als yogi’s en iedereen kan meedoen!”

Ultieme combinatie
Tijdens de les sup je eerst naar het midden van de haven, waarna je vastgezet wordt aan het ‘eiland’ waar docent Kim op je wacht. Daar begint vervolgens de les, met verschillende asana’s (yoga-oefeningen). Voor Kim is de sport “de ultieme combinatie tussen water, buitenzijn en yoga. Wat heb je nog meer nodig?’’ Ook verslaggever Zoë is enthousiast over de sport: “Het was heerlijk!” Waar ze het in het begin nog spannend vond aangezien ze nog nooit heeft gesupt, “maar als je eenmaal bezig bent en rustig wordt voel je de balans.”

010 sports heeft deze zomer in samenwerking met de Wikkelboats kano’s, waterfietsen (niet de ouderwetse gevallen, maar letterlijk fietsen!) en supboards te huur in de Rijnhaven. Eens per maand kan je er dus ook yoga suppen.