Hemelvaart 2022: Dit is er te doen in Rotterdam

Het is vandaag Hemelvaart, een officiële Nationale feestdag, wat betekent dat veel Rotterdammers vrij zijn. Maar wat kan je doen in onze stad doen als je niet hoeft te werken? OPEN Rotterdam zet verschillende activiteiten op een rijtje.

De Rotterdamse Dakendagen organiseert naast het gelijknamige festival vanaf vandaag de Rotterdam Rooftop Walk. De imposante luchtbrug, die de daken van het World Trade Center en de Bijenkorf met elkaar verbindt, is al eventjes te bewonderen maar sinds vandaag ook te bezoeken. Op het Beursplein kun je de 144 traptreden beklimmen om een wandeling te maken op 29,5 meter hoogte met een uniek uitzicht op de stad! Kaartjes kun je hier bestellen. Komt het vandaag niet uit? De Rotterdam Rooftop Walk wordt tot en met 24 juni georganiseerd.

Het strandseizoen in Hoek van Holland wordt traditiegetrouw op Hemelvaartsdag geopend met verschillende evenementen bij de strandpaviljoens. Zo kan je onder meer naar beachclub Villa on The Beach waar optredens van onder andere Bizzey en John West op het programma staan. Ook strandclub Royal en de Zeebries pakt uit met activiteiten maar je kan natuurlijk ook naar de braderie of de kinderkermis. Tickets zijn te koop op de website van de betreffende locatie.

Hou je van mooie muzikale symfonieën? Dan kun je deze donderdag vanaf 15:00 uur terecht op de Kop van Zuid, naast Hotel New York. Daar vindt namelijk een gratis openluchtconcert plaats als onderdeel van International Conducting Competition Rotterdam. Zes dirigenten nemen het tegen elkaar op in de internationale competitie voor dirigeren en krijgen de kans om samen te werken met verschillende orkesten waaronder Sinfonia Rotterdam. Tijdens meerdere concerten bepaalt een jury steeds welke dirigent het orkest het beste begeleidt. Uiteindelijk wint één dirigent de felbegeerde Grand Prix voor beste allrounder. Meer info vind je hier.

Heb je meer zin om weer eens ouderwets lekker te gabberen? De musical Gabber4Life, onderdeel van het O. Festival, gaat donderdagavond in première bij de Oude Plantage. Dit sprookje is een ode aan de geschiedenis van de Rotterdamse gabbercultuur met een bijzondere combinatie van hardcore, moderne dans en opera. De musical vertelt het verhaal van Rotterdam in de jaren ‘80 en ‘90, waarin veel huizenblokken dicht werden getimmerd, er armoede was en er een grimmige sfeer hing in de stad. Juist toen ontstond gabber als uitlaatklep. Meer info vind je hier.

OPEN Rotterdam maakte eerder een reportage over Gabber4Life.