Herinnering Tweede Wereldoorlog wordt levend weergegeven

De foto-expo ‘World War Two Today’ van fotograaf en World Press Photo winnaar Roger Cremers is vanaf vandaag, 5 april, tot en met 14 mei te zien in de hal van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam. Door deze aangrijpende foto-expo wordt de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend weergegeven.

De Nederlandse fotograaf Roger Cremers merkte dat de jongere generaties overal in Europa zoeken naar nieuwe manieren om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden. Daarbij vervaagt de grens tussen herdenking en beleving èn tussen herinnering en vermaak.

Cremers besloot deze ontwikkelingen vast te leggen in een foto-expo. Hij trekt sinds 2008 door heel Europa om onder meer herdenkings locaties, re-enactments en groepstoerisme naar voormalige concentratiekampen te fotograferen.

Roger Cremers won in 2009 met zijn reeks over toerisme in Auschwitz de eerste prijs in de categorie ‘Arts and Entertainment’ van de World Press Photo. Ook won hij in november 2015 de derde prijs met zijn fotoreeks ‘Straten van Bataclan’, over de aanslagen in Parijs in de categorie ‘Buitenland: nieuws’ van de Zilveren Camera 2015.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter