Hester Terpstra nieuw zakelijk directeur OPEN Rotterdam

Nicky do Rosario

Nicky Do Rosario

Met ingang van 16 oktober 2023 treedt Hester Terpstra aan als zakelijk directeur van OPEN Rotterdam. Samen met hoofdredacteur Celeste Boddaert, coördinator externe producties Davidson Rodrigues (momenteel hoofdredacteur a.i.) en het team, bouwt zij verder aan OPEN Rotterdam in deze derde concessieperiode, die tevens in het teken staat van mediawettelijke aanpassingen voor de lokale laag van het publieke omroepbestel. Zij volgt daarmee Femke IJsinga-van Boxsel op, die ruim negen jaar een wezenlijke rol heeft gespeeld in de vormgeving en groei van de omroep. Hester is een maatschappelijk betrokken ondernemer en zakelijk leider met uitgebreide ervaring bij diverse organisaties, waaronder Rotterdam Pride en Cultuur+Ondernemen.

Vijay Gangadin, bestuursvoorzitter: “In Hester herkennen we de waarden en principes die we als OPEN Rotterdam koesteren en uitdragen: verbindend, eigen, innovatief en met liefde voor de stad. Met haar ervaring, netwerk en bevlogenheid hebben we alle vertrouwen in de meerwaarde die Hester zal brengen voor OPEN en zeker ook voor de Rotterdammers.”

Hester kijkt uit naar haar nieuwe functie: “OPEN Rotterdam is een mooie, ambitieuze en diverse club en ik kan niet wachten om bij te dragen aan de organisatie, het team en natuurlijk onze mooie stad. Ik wil me inzetten voor een duurzame relatie met stakeholders en zal me focussen op het zakelijk beleid en de positionering van OPEN Rotterdam, waarin talentontwikkeling en verbinding centraal staan, verhalen uit de wijk worden verteld en urgente thema’s aan het licht komen door middel van kritische onderzoeksjournalistiek.”

Hester heeft eerder gewerkt als projectleider bij Cultuur+Ondernemen, waar ze zakelijke leiders van culturele organisaties en creatieve makers ondersteunde in hun zakelijke ontwikkeling. Tussen 2017 en 2020 was zij zakelijk leider bij Rotterdam Pride, waar ze onder andere belangrijke partnerships tot stand bracht en verantwoordelijk was voor het financiële beleid en de professionalisering van de organisatie. Daarnaast heeft Hester verschillende culturele en sociaal- maatschappelijke projecten opgezet en Stichting Sisters in Songwriting opgericht: een collectief voor vrouwen uit de muziek met als doel samenwerkingen en zichtbaarheid voor vrouwen uit de muziekscene te bevorderen. In 2018 was ze medeoprichter van het muzieklabel Signature voor opkomende onafhankelijke artiesten.

OPEN Rotterdam is geen onbekende organisatie voor Hester. Als zakelijk leider vanuit Rotterdam Pride heeft ze eerder al met de omroep samengewerkt en diverse programma’s voor OPEN Rotterdam gemaakt. In 2014 produceerde ze twee seizoenen van het wekelijkse televisieprogramma Wij Rotterdam en in 2016 maakte ze de driedelige docuserie Rotterdam Pride Life, een filmische portretreeks over gender- en seksuele diversiteit waarin de hoofdpersonen vertelden over hun coming-out proces.

Femke IJsinga-van Boxsel is onlangs aangetreden als zakelijk directeur bij Stroom Den Haag.