Het belang van samenzijn in ‘A Urban Christmas Tale’

De talenten van the School of Urban arts in de Tarwewijk hebben afgelopen vrijdag een kerstserie opgenomen in Theater Zuidplein. The School of Urban Arts is een programma van The House of Urban Arts dat in 2020 haar deuren opende.

Tijdens de School of Urban arts maken de talenten kennis met verschillende Urban Arts disciplines zoals spoken word, theater, rap, sing & songwriting, fashion, filmen, dans en producing. Het kerstverhaal is hiervan een resultaat en bestaat uit vijf afleveringen. Vrijdagavond om 20:00 uur is de derde aflevering online te vinden.

De kerstfilm is een hedendaagse versie van het klassieke kerstverhaal. De rollen worden gespeeld door allerlei verschillende talenten in de leeftijd van 7 tot 24 jaar. In het verhaal staan onder andere uitsluiting, chaos en het samenzijn centraal.

House of Urban arts opende in 2020 in de Tarwewijk. Ondanks de uitdagingen die Corona met zich meebracht, hebben zij zich snel ontwikkeld. Directeur en artistiek leider Indirah Tauwnaar wist, na alle ervaringen van vorig jaar, een ding zeker; we gaan hoe dan ook het theater in! Zodoende is er gekozen voor het maken van deze kerstfilm. Wat hoopt Indirah met de film mee te geven? Dat we stilstaan bij het belang van samenzijn. Zo gaat The House of Urban positief en vol verwachting het nieuwe jaar tegemoet. In 2022 zullen ze o.a verder gaan met het digitaal uitbreiden van hun platform.

Aflevering 1

Aflevering 2