Het dak op met de auteur van het Rotterdamse Dakenboek

Dat Rotterdam over vele vierkante kilometers aan daken heeft, is een welbekend feit. In het kader daarvan heeft schrijfster Esther Wienese een boek geschreven over deze daken. Ze ging hiervoor vele daken op, en wij volgden haar tijdens een korte tour naar vier bijzondere Rotterdamse daken.

De tour begint op de Dakakker in het Schieblock, een bekende locatie waar Wouter Bauman als dakboer groenten verbouwd voor lokale restaurants. ‘Een perfect voorbeeld’, aldus Esther wanneer op de groene akker naar de uitleg van Bauman luisteren.

Gedurende de tour wordt duidelijk hoe mooi, en tegelijkertijd lelijk Rotterdam van bovenaf is: “Het is fantastisch als je op al die daken komt, maar als je dan naar beneden op andere daken kijkt dan zie je ook hoe lelijk het soms is. Daar moeten we echt wat aan doen, en die mogelijkheden zijn er zeker”, aldus Esther.

Na bezoekjes aan het Timmerhuis, het nieuwe project ‘Karel’s’ aan de Karel Doormansstraat en het Groothandelsgebouw, blijft inderdaad duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is: ‘Er zijn al zoveel mooie plekken op de daken, maar in de toekomst bouwt zich dat hopelijk nog verder uit op meerdere vlakken”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat