Het dak op met de organisatie van de Rotterdamse Dakendagen

Volgend weekend vindt de tweede editie van de Rotterdamse Dakendagen plaats en ook dit jaar zijn er weer ruim 40 Rotterdamse daken opengesteld voor het publiek. Er zijn veel evenementen gepland, waardoor bezoekers Rotterdam vanuit een ander perspectief kunnen bekijken. Wij maken alvast een rondje langs enkele daken met de organisatie voor een exclusieve sneakpreview!

De rondleiding begint op het Thornico Building, waar beide heren tijdelijk gehuisvest zijn met hun hoofdkwartier van de Rotterdamse Dakendagen. “Dit is supermooi, omdat je echt zowat het hele festival vanaf hier kan zien.”

Vanuit het Thornico Building kan je binnendoor naar de parkeergarage Westblaak. Dit is een garage, die amper gebruikt wordt volgens beide heren: “Toevallig staat er nu net een auto, nu je hier staat te filmen, maar normaal staat hier nooit wat. Dat maakt het dus de ideale locatie voor bijvoorbeeld een rooftop bar, om het zodoende toch nog nuttig te gebruiken”.

Twee andere gebouwen waar we alvast op mogen zijn het NH Atlanta Hotel (“Hier zou je eigenlijk elke zondag taartjes moeten gaan eten”) en Gebouw de Heuvel. Hoewel het laatste dak het laagste is, is het uitzicht niet minder mooi met uitzicht op de Laurenskerk en de hierachter liggende Markthal.

Joep en Leon willen dat er meer gebeurt op de daken. “Er zijn zoveel lege platte daken, met hier een daar een airco, terwijl het zulke prachtige plekken zijn, waarop je deze mooie stad heel anders beleefd.”

De Rotterdamse Dakendagen vinden plaats op 10, 11 en 12 juni.