Het debat over woonvisie-referendum is losgebarsten

Rotterdam mag 30 november naar de stembus voor het referendum over de Woonvisie. Het plan van wethouder Ronald Schneider kon op veel weerstand rekenen, met als gevolg een raadgevend referendum. Maar waar gaat de woonvisie precies over? Onze verslaggever Justin ging gisteravond naar een debat tussen de wethouder en het tegencomité om meer te weten te komen over het aankomende referendum.

Volgens Ronald Schneider is het alleen maar goed dat er een referendum is, en vindt hij het dan ook heel fijn om bij debatten als deze aanwezig te zijn: “Ik had wel de nodige weerstand verwacht, maar ik vind het een mooie gelegenheid om mensen te laten weten dat deze Woonvisie nodig is om Rotterdam vooruit te helpen en om het een nog mooiere stad te maken.

Maar de tegenpartij, die ziet het niet zo zitten, aldus George Verhaegen, woordvoerder van het tegencomité: “Er staan zeker goede dingen in, maar het slopen van 20.000 sociale huurwoningen, dat willen wij koste wat het kost tegenhouden.”

De algemene tendens in de zaal is dat de wethouder met dit plan de minder bedeelden de stad uit wil jagen. Volgens Schneider is dat een totale misvatting: “Dat willen wij beslist niet, we willen de stad leefbaarder en mooier maken, voor iedereen. Niet alleen voor de mensen met een dikkere portemonnee. Maar ook die groep moeten we niet vergeten te accommoderen.”

Verhaegen hoopt echter dat de grens van 30% (Dan is het referendum geldig) wordt gehaald, want daarmee wordt de stad volgens hem alleen maar geholpen: “Als 20.000 woningen gesloopt worden, dan moeten al deze mensen zich verplaatsen en zullen de wachtlijsten alleen maar toenemen. Ik hoop daarom echt dat dit niet doorgaat.”

Volg alles over het woonreferendum op OPEN Rotterdam. Ga naar openrotterdam.nl/woonreferendum
———————————————-

OPEN Rotterdam is dé Rotterdamse lokale omroep. Wil je meer Rotterdamse verhalen volgen? Volg ons dan ook op onze andere kanalen:

Facebook – https://goo.gl/wRUVQb
Instagram – https://goo.gl/zgg19c
Twitter – https://goo.gl/2Tpfg3
Snapchat – https://goo.gl/KpV89T
TV – Ziggo kanaal 36 / KPN, XS4ALL en Telfort kanaal 1349
APP – OPEN Rotterdam nu ook op iOS en Android.

OPEN Rotterdam, door en voor Rotterdammers.