Het Dierenlandje in Middelland organiseert Waterfeest voor kinderen

Tijdens ons verblijf in Middelland maken wij als OPEN Rotterdam verhalen over deze bijzondere buurt. Een van die verhalen gaat over het Dierenlandje van Corrie Hoogenboom. Ze organiseren van alles voor de wijk en met het warme weer was er woensdag het Waterfeest voor kinderen.

“Vroeger was het een paardenmanege met de bereden politie. Het is een kinderboerderij geweest en uiteindelijk zijn wij zestien jaar geleden begonnen met het opknappen en dingen organiseren voor kinderen en volwassenen”, begint Corrie te vertellen. “Wij hebben hier natuurlijk een hoop gezinnen wonen die niet elk jaar op vakantie kunnen. Heel veel ouders die geen geld hebben en wij proberen hier zoveel mogelijk dingen te organiseren: wat allemaal gratis is. Dan kunnen zij ook een beetje een vakantiegevoel beleven”, stelt Corrie.

“We gaan eind augustus met ouders en kinderen kamperen”, vertelt Bertus, de vader van Corrie. “Het enige wat ze zelf mee hoeven te nemen is een kussen. Dan hebben ze toch het idee op vakantie te zijn”, legt hij uit. De ouders en grootouders zijn maar wat blij met het Dierenlandje. “Het Dierenland betekent heel veel voor de wijk. Ze letten op ieder kind. Ze houden van ieder kind, ongeacht kleur, geloof, ras: het maakt niet uit. Ook al kom je van Mars en ben je paars met pimpel geel”, besluit een grootouder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter