Bewoners Bergpolder kunnen hun fiets niet meer kwijt

Rotterdam is een echte fietsstad. En het aantal fietsers in de stad neemt steeds meer toe, dat is mooi, maar zorgt ook voor problemen: er zijn niet genoeg fietsparkeerplekken in de stad. Bewoners in de wijk Bergpolder hebben al een tijdje last van dit probleem. Wij lopen een middagje door de wijk met wijkraadslid Menno Heetveld. Hij laat ons de huidige situatie zien. 

Menno Heetveld is wijkraadslid in de wijk Bergpolder en hij heeft fietsparkeren in zijn portefeuille. Hij ontfermt zich al een tijd over het tekort aan fietsparkeerplekken in de wijk. Tijdens een rondleiding door de buurt laat hij zien waar de problemen liggen. Fietsrekken en fietsnietjes staan volledig gevuld met tientallen fietsen op een hoop. De gemeente Rotterdam is bezig met het plaatsen van meer fietsrekken en fietsnietjes in de stad, maar voornamelijk in het centrum.

Het probleem in Bergpolder zit ‘m voornamelijk in de ‘weesfietsen’. Dit zijn de fietsen die worden achtergelaten door (oude) bewoners of kapotte fietsen die gewoonweg niet worden opgeruimd. Hierdoor kunnen actieve fietsgebruikers vaak moeilijk de fiets kwijt en raakt de wijk overvol met fietsen. Volgens Menno is dit juist het eerste probleem dat aangepakt moet worden, voordat er überhaupt meer rekken worden geplaatst. 

Vorig jaar kwam wethouder Bokhove al een kijkje nemen in de wijk. Samen met de wijkraad en de bewoners wordt er al enige tijd gekeken naar een passende oplossing. Bekijk hieronder de video!

Speelt dit probleem ook in jouw wijk? Laat het ons weten via [email protected]. Wij komen graag een kijkje nemen!