Het Luxor Theater bestaat 100 jaar!

Het is vandaag feest! Precies 100 jaar geleden opende het Luxor Theater haar deuren. Speciaal hiervoor vinden er twee bijzondere voorstellingen plaats en is er een speciale expositie, inclusief artiestenparade, in het Nieuwe Luxor.
Als het theater in 1917 gebouwd wordt aan de Kruiskade is het met 1180 stoelen onmiddellijk het grootste van Nederland. Rond de Tweede Wereldoorlog verliest het Luxor tijdelijk haar goede reputatie, vanwege de Duitse invloed, die wel zoveel mogelijk beperkt wordt. Actievoerders boycotten de films, delen pamfletten uit en gooien rookbommen in de omgeving. Maar het theater overleeft wel mooi het Bombardement.

Na meerdere verbouwingen opent koningin Beatrix op 28 april 2001 het ‘Nieuwe’ Luxor Theater op Zuid. Het Luxor heeft talloze bekende artiesten en shows in huis gehaald: van Snip en Snap in de jaren 40 tot De Marathon, van Wim Sonneveld tot Martin van Waardenberg.

Je kunt nog even genieten van dit jubileum, want de speciale show van Waardenberg en De Jong & Toren C loopt tot februari. De jubileumvoorstelling van Paul de Leeuw (in het Oude Luxor) eindigt op 22 december.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat