Het mysterie van de verdwenen planten in Bergpolder

In Bergpolder verdwijnen de laatste jaren planten en bloemen uit de voortuintjes van plantenhouders. Op mysterieuze wijze worden de planten geheel ontworteld zonder enige sporen achter te laten. In de Facebookgroep Plantenasiel Rotterdam delen Rotterdammers foto’s van hun leeg aangetroffen plantenbakken.

Onder het bericht van Cathelijne, “Heeft iemand dit eerder meegemaakt?” zijn er vele reacties van Rotterdammers met hetzelfde herkenbare probleem. Plantjes verdwijnen uit hun voortuintjes nadat deze net zijn aangeschaft.

Volgens de leden van de Facebookgroep schijnt er in Bergpolder een vrouw rond te lopen die al jaren uit is op de planten van de medebewoners. “In Bergpolder worden al jaren plantjes gejat. (Verwarde) vrouw is bij politie bekend, maar ze lijkt er maar niet mee te kunnen stoppen”, zegt Jiske, lid van de groep. Ook de wijkagent is op de hoogte van het nieuws en gaat op onderzoek uit.

Op verzoek van de bewoners is de wijkagent gaan kijken of de gestolen planten misschien in de tuin van desbetreffende mevrouw te vinden waren. Maar dat was niet het geval. 

Niet alleen in Bergpolder verdwijnen planten en bloemen plotseling uit voortuinen. Volgens de reacties onder het bericht van Cathelijne gebeurt dit ook in Crooswijk en een aantal weken geleden werd een melding gedaan in de wijkgroep van Delfshaven.

Volgens Remmert Koch, wijkmanager van Bergpolder is het niet gek dat steeds meer Rotterdammers lege tuintjes aantreffen. Sinds het initiatief 1000 geveltuinen van start is gegaan, zijn voortuintjes booming onder Rotterdammers (en planten dieven).

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube InstagramTwitterSnapchat