Het ‘nieuwe normaal zie je in de nieuwe comedyserie ‘Rotterdam uit Quarantaine’

Na de succesvolle OPEN Rotterdam-serie ‘Rotterdam in Quarantaine’ is nu ‘Rotterdam uit Quarantaine’ in de maak. Acteur Rienus Krul en regisseur Kuba Szutkowski bewegen zich ook op het nationale toneel, maar genieten van deze lokale productie vol slapstick humor. 

In het Groot Handelsgebouw hebben Kuba en Rienus een kantoorruimte afgehuurd om opnames te maken. “Steeds meer mag. Knuffelen, kussen of je alleen voelen in een volle kroeg. Al die dingen gaan we weer meemaken en daar maken wij komedie over”, vertelt Kuba. Vandaar ook de naam Rotterdam uit quarantaine. “We maken nu een scène over het kantoorleven”, begint Rienus. “We wilden iets maken over de mensen die weer naar kantoor gaan en iets hebben overgehouden aan dat hele jaar lang vol zoom meetings”, legt hij uit. Dat de medewerkers in deze aflevering iets hebben overgehouden aan een jaar lang meetings voeren van achter een pc, moge duidelijk zijn: ze zitten allen namelijk in ondergoed in een live-vergadering.

Het zorgt voor een jolige sfeer op de set. Voor de gelegenheid heeft regisseur Kuba ook maar zijn broer uitgetrokken. Wel zo eerlijk. Rienus speelt samen met actrice Nikita van der Linden en acteur Zouhair Mtazi in de scène. Een klein team dus. Waar ze normaliter ook grotere producties gewend zijn. Zo speelde Rienus afgelopen jaar nog in de Nederlandse speelfilm Casanova’s. “Als je in zo’n grote productie zit ben je toch meer een kleinere schakel in het geheeld. Je moet gewoon je ding dan zo goed mogelijk doen. Dat is ook heel erg leuk, maar als je alles zelf mag bedenken dan kun je echt doen wat je wilt. We kunnen echt een beetje experimenteren en kijken waar de humor zit”, vertelt Rienus. Hetzelfde geldt voor Kuba. “Ik heb hier veel plezier in. Je kunt ook heel snel schakelen omdat je met heel weinig mensen rekening hoeft te houden. Dus dat maakt je heel flexibel”, besluit hij. De serie zal in juni te zien zijn op de kanalen van OPEN Rotterdam.