Het stikstofprobleem: Rotterdammers weten er wel raad mee

De lucht bestaat merendeels uit stikstof, maar op dit moment is het stikstofgehalte te hoog. Belangrijke oorzaken zijn auto’s, landbouw, vliegverkeer en de bouw. Het probleem is al dagen de ‘talk of the town’. Het kabinet wil harde maatregelen nemen zoals verlaging van de maximale snelheid of minder bouwen. Wat kan de Rotterdammer missen?

Er is veel commotie ontstaan, omdat de bouw van nieuwe huizen en verbouwingen zijn stopgezet. Dat terwijl er veel vraag is naar nieuwe huizen in de stad, meldt AD. “Het is belachelijk dat mensen uit huis gezet worden en dat er een duurder huis voor in de plaats komt”, zegt een bezoeker van Zuidplein. Deze Rotterdammer moet namelijk zijn huis uit, omdat het gesloopt gaat worden. Voor de automobilisten zijn er ook veranderingen. De maximale snelheid moet overal verlaagd worden naar 100 km/u. “Dit is niet de oplossing”, zegt een oudere mevrouw. “Als de snelheid wordt aangepast, dan neemt het aantal files alleen toe, daardoor verandert er nog niks aan het stikstofgehalte”.

Bijna veertig procent van het stikstofprobleem komt vooral door de landen rondom Nederland. Sinds de jaren negentig is de hoeveelheid stikstof in de lucht wel afgenomen, maar nog niet genoeg. Om dit probleem aan te pakken heeft het kabinet besloten om niet alleen de bouw en verkeerssnelheid te verminderen, maar om ook de landbouw en het vliegverkeer aan te pakken.

Bekijk hieronder wat Rotterdammers denken over het probleem en hoe het opgelost moet worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat