Het verhaal van Katendrecht in negen schilderingen

Deze zomer worden negen ornamentenlijsten met daarin gerestaureerde en nieuwe kunstwerken in de Rotterdamse wijk Katendrecht opgeleverd.

De schilderingen zijn gerealiseerd in het project Kaapse Kleur van Verhalenhuis Belvédère en BKOR. De afbeeldingen gaan over Katendrecht en de Kaapse kunstenaars en artiesten. De selectie is gemaakt in samenspraak met bewoners.

Niet alleen de aanwezigheid van kunstenaars, maar ook die van muziek zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuurgeschiedenis van de Kaap. Die kleurrijke geschiedenis wordt dit jaar gevierd. Dankzij de aanwezigheid van veel beeldende kunst, sculpturen en muurschilderingen heeft het schiereiland al een klein buitenmuseum. Daar worden nu nog eens negen muurschilderingen aan toegevoegd.

Op vrijdag 25 augustus wordt Kaapse Kleur gevierd met de 19e editie van Z-Files, Kunst en de Stad. Dit is een talkshow in Verhalenhuis Belvédère, waarbij in een publieksprogramma van anderhalf uur, de ornamentenlijsten en de nieuwe schilderingen nader bekeken en besproken worden.

Foto: Joop Reijngoud

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat