Hete zomers en heftige buien: Stad voorbereiden op klimaatverandering is geen ver-van-mijn-bed-show!

Ook Rotterdam begint de gevolgen van klimaatverandering te merken. Hete zomers, heftige buien, overstromingen, droogte. In een serie van twee talkshows bespreekt presentator Sanne Poot met een aantal deskundigen en bewoners hoe de Maasstad kan leren leven met steeds extremer weer en een stijgende zeespiegel. De OPEN Talks vonden plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand, met als thema ‘Natte Stad’.

Deze eerste aflevering laat zien hoe klimaatverandering leeft bij de Rotterdammers en hoe zij betrokken kunnen worden bij maatregelen om de stad klimaatbestendig te maken.

De gasten zijn: Carina Segers – enthousiast ‘buurtmaker’ en bewoonster Lepelaarsingel, Paula Zwitser – platform Met De Stad en wijkaanpak Rotterdams Weerwoord en Bas Sala – Cloiq, maker slimme regenton en organisator van klimaatworkshops.

Sanne Poot gaat in gesprek met hen over de wijkaanpak, over welke maatregelen kunnen worden genomen, zoals de slimme regenton, en over wat bewoners zelf kunnen doen. Verder wordt de specifieke situatie van het buitendijkse Noordereiland belicht aan de hand van een filmfragment uit de OPEN serie Zeespiegels van Gerlanda Wijninga.