Hier in Rotterdam kun je nog spullen doneren aan Oekraïne

Rotterdammers kunnen op verschillende manieren de Oekraïense bevolking steunen. In de stad zijn er verschillende organisaties die humanitaire hulp en goederen inzamelen.

Zo kan je bij Stichting Schenk Een Glimlach op de Ludolf de Jonghstraat 19 in Ommoord jouw spullen doneren. Ook de Oekraïense gemeenschap in Nederland kan nog hulp gebruiken van de Rotterdammers. Zo staat de organisatie Oekraïense Gemeenschap in Nederland op de Doklaan 21 in Charlois klaar voor het inleveren van dekens, kussens, slaapzakken, medicijnen, verwarming attributen, volwassen- en kinderkleding, luiers voor jong en oud en financiële donaties.

Skaten voor Oekraïne
Skaten, muziek en kunst voor het goede doel staan zondag 24 april centraal tijdens het evenement bij Weelde in Nieuw-Mathenesse. Tijdens dit evenement wordt er geld opgehaald voor Oekraïne. Skatewedstrijden, demo’s en het vrijskaten vinden plaats in het Poolcafé. Een hapje eten en drinken kun je op het terras met livemuziek. Ook vindt er een veiling plaats met schilderijen, foto’s en kunst van Rotterdamse kunstenaars en zal er een markt zijn waar er gedoneerde spullen en kleding gekocht kan worden.

Opvang Oekraïners
De gemeente Rotterdam vangt verder ook vluchtelingen op uit Oekraïne. De gemeente schrijft nu niet op zoek te zijn naar kleding of andere spullen voor hen. Wie benieuwd is en meer wil doen kan terecht op deze website van de gemeente.

Eerder keken we al hoe er bij Showroom Mama spullen werden ingezameld.