Hockeyclub HC Rotterdam start met wandelhockey: “Op deze manier kan iedereen hockeyen”

Oud-leden van hockeyclub HC Rotterdam in Hillegersberg-Schiebroek starten donderdag 21 april met wandelhockey: hockey zonder rennen en fysiek contact. Iedereen kan meedoen en ervaring is niet nodig. “Een laagdrempelige manier om lekker te bewegen.”

De training wordt gestart met een uitgebreide warming up, gevolgd door verschillende oefeningen en eindigt met een partijtje hockey. Ondanks de aangepaste spelregels lijkt wandelhockey zoveel mogelijk op het normale hockey. En dat is belangrijk, benadrukt vrijwilligster Ineke Blok: “Het kan voor mensen best een grote stap zijn om mee te doen aan wandelhockey, in plaats van normaal hockey. We zouden behalve aangepaste spelregels ook bijvoorbeeld zachtere hockeysticks kunnen gebruiken, maar dat doen we bewust niet.”

Wandel hockey is afgeleid van ‘Walking Football’,een voetbalvorm voor ouderen die actief bezig willen zijn. “Iedereen, oud of jong, helemaal fit of juist niet fit, met ervaring of zonder, kan hierdoor nog hockey spelen”, vertelt Ineke. “Ik wil niet dat de ouderen in onze wijk achter de geraniums komen te zitten. Naar buiten gaan, bewegen en nieuwe mensen leren kennen is zo belangrijk.”

Elke donderdag wordt er getraind van 10.30 tot 11.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen naar [email protected] of door langs te gaan bij HC Rotterdam tijdens één van de wandelhockey trainingen.