Dit weekend kunnen Rotterdammers tijdens het World Food Festival proeven, beleven en vooral eten! Uiteraard worden ook de nodige visjes verorberd. OPEN Rotterdam leert over de productie van vis tijdens een rondleiding bij een bekende Rotterdamse visboer.
“Ik werk hier al vijftien jaar en soms eet ik wel vijf dagen in de week vis”, vertelt Luiz tijdens zijn werkzaamheden met vis. Tijdens de rondleiding laat hij samen met collega Benno de Ruiter zien wat allemaal nodig is, van begin tot eind, om vis te bereiden.
“Het gaat goed met de visconsumptie in Rotterdam, maar ik denk dat mensen niet weten wat voor processen er allemaal aan vooraf gaan voordat zo’n visje op je bord ligt”, stelt Benno. Daarom wordt het World Food Festival georganiseerd: niet alleen om van verschillende voedselketens uit de stad te proeven, maar ook om ervan te leren.
Hoe gaat het er achter de schermen aan toe bij een echte Rotterdamse visboer? Wij krijgen een rondleiding.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat