Home Sweet Home: video-opera

Operadagen Rotterdam gaat buiten niet meer door, maar online barst het los! In de zesdelige video-opera Home Sweet Home vertellen honderd zangers, muzikanten, beatboxers en dansers uit Rotterdam het verhaal van een stad in quarantaine.

Het valt niet mee om thuis te blijven in deze tijd. Toch ervaren veel mensen deze periode ook als positief. Voor deelnemers van Home Sweet Home is het een creatieve periode waarbij ze hun talenten kunnen ontwikkelen. Dat talent delen ze met kijkers van OPEN Rotterdam.

Deel 6: Hope Sweet Hope

Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven, dwars door de vele culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. In deze slotaflevering: Hope Sweet Hope. Vier de vrijheid, de verbondenheid, het geduld, en het geloof in de toekomst.

Deel 5: Requiem: Home, be home

Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven, dwars door de vele culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. In deze aflevering: een gebed voor de overledenen in diverse talen.

Deel 4: HS//www.eetHome.int

Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven, dwars door de vele culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. In deze aflevering: het huis als centrum van de wereld. Van 1,5 meter tot in de verste verten roepen we uit naar de rest van de wereld: naar degenen die we liefhebben, naar degenen die onze steun kunnen gebruiken, naar degenen met wie we een nieuwe wereld zullen gaan bouwen.

Deel 3: Sweet Home

Operadagen brengt met Home Sweet Home de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven, dwars door de vele culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. In deze aflevering: Het huis als warm nest.

Deel 2: ‘Home Alone’
Operadagen brengt met Home Sweet Home de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven, dwars door de vele culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. In deze aflevering: het huis als gevangenis. We werpen een blik op een sombere binnenwereld: het tobben, het peinzen, de zorgen, de verveling het verdriet en boosheid.


Deel 1: Prelude: ‘O! Quarantaine’

Home Sweet Home brengt de verhalen van een stad ten tijde van quarantaine tot leven, dwars door de vele culturen en kunstvormen die Rotterdam rijk is. In deze eerste aflevering: de leegte, de verlatenheid, de stille stad. De wereld is in lockdown, mensen leven in afzondering. Maar wat gebeurt er achter de dichte deuren?

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat