Honderd jonge Rotterdammers werken aan uitdagingen voor de stad

Honderd studenten en pas afgestudeerde Rotterdammers gaan op 24 en 25 mei de uitdaging aan om in 24 uur tijd innovatieve oplossingen te bedenken voor de grootste uitdagingen van Rotterdam op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en inclusiviteit.
Tijdens deze battle zullen de beste studententeams in opdracht van gerenommeerde challengers strijden om de titel ‘Rotterdam’s Most Excellent’ en een aanbeveling van burgemeester Aboutaleb and Jan Peter Balkenende.

“Rotterdam is booming en staat tegelijkertijd voor grote uitdagingen: vervuiling, schaarste, klimaatverandering en ongelijkheid. The Next Economy biedt kansen voor deze uitdagingen, denk aan duurzame energie, technologische ontwikkeling, Big Data, Robots en Blockchain. Maar er is meer nodig”, zo zegt organisator Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO). Deze stichting is een doe- en denktank en wil hiermee maatschappelijke thema’s en ondernemerschap aan elkaar verbinden.

Varen schepen voortaan op alg, worden lantaarnpalen uiteindelijk bakens voor autonoom rijden of blijkt fake news met een slimme toepassing helemaal geen probleem te zijn? Challengers CGI, ABN AMRO, TNO, Humanitas, Maasstad Ziekenhuis, Unilever en Feyenoord zijn aanwezig om toe te zien hoe hun cases gekraakt worden gedurende bijna een etmaal op 24-25 mei in de Rotterdam Science Tower​. Dit allemaal met één duidelijk doel: Rotterdam op unieke wijze de meeste duurzame, gezonde en inclusieve stad van Nederland maken.

De 24 Hour Creation Battle & Finale is op 24 mei vanaf 15.00 uur en duurt tot de volgende dag 20.30 uur wanneer het resultaat wordt gepresenteerd.

Het event is in de Rotterdam Science Tower, de finale is in de Kuip. De winnaars vliegen drie dagen later naar Portugal om aanwezig te zijn bij de Global Meetup van Get in the Ring: het platform voor startups en innovators.

Het is de vijfde keer dat het evenement in Rotterdam is georganiseerd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat