Horecazaken op Kruiskade openen één groot terras

Horecazaken George Cocktails & Food, Villa Thalia en Roasted By Beurs van The Party Group willen vanaf volgende week samen één groot terras openen: Terras 2.0.2.1. “Omdat de drie zaken naast elkaar zitten hebben we daar de ruimte voor”, vertelt Danique Grosjean, PR consultant van MissPublicity.

Het kabinet kondigde dinsdag aan dat de terrassen vanaf volgende week woensdag weer – in bescheiden vorm – open mogen. Voorlopig mogen maximaal 50 gasten op één terras zitten. Is met drie zaken één groot terras vormen dan niet onhandig? “Omdat het een terras van drie verschillende zaken is, mogen we officieel drie keer 50 gasten ontvangen”, verzekert Danique.

Volgens haar zal er in de smalle Kruiskade genoeg ruimte zijn voor alle gasten. “De terrassen worden gescheiden van het looppad en om de weg komt een omheining, zo loopt het niet door elkaar. Ook houden we rekening met eventuele geluidsoverlast. De dj staat binnen met de deuren open en er wordt geen keiharde muziek gedraaid.”

De terrassen mogen met de aangekondigde versoepelingen voorlopig open van 12.00 uur tot 18.00 uur. “Doordeweeks zijn die tijden natuurlijk een beetje lastig, omdat de meeste mensen dan aan het werk zijn. Daarom hopen we vooral in het weekend echt te kunnen knallen met dit terras”, aldus Danique. Of de feestelijkheid na de zomer door blijft gaan hangt af van de toekomstige maatregelen.