Houthakkers hakken erop los tijdens groot houthakevenement bij RDM Onderzeebootloods

De Rotterdamse Onderzeebootsloods lag na dit weekend vol houtsnippers. Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni kunnen Rotterdamse en internationale krachtpatsers samenkomen om hun vaardigheden te laten zien tijdens het STIHL Timbersport evenement.

Hakkend Rotterdam
Rotterdam staat misschien bekend om de dansstijl hakken, maar het STIHL Timbersport evenement heeft het over het echte werk: houthakken dus. Er zijn verschillende soorten wedstrijdonderdelen die verspreid waren over drie dagen. Op het jaarlijkse evenement vinden ook de wereldkampioenschappen houthakken plaats.

Wedstrijden
Houthakken is wereldwijd een bekende klus. Het houthakken als sport, begon in Australië rond 1870. Sinds 1985 bestaat de organisatie STIHL, die de Timbersport naar de Onderzeebootloods bracht. Het hele weekend hebben er wereldkampioenschappen plaatsgevonden zowel van nieuwkomers (Rookies) als internationale wereldkampioenschappen en BENELUX wedstrijden. Op vrijdag 9 juni vonden de jeugdkampioenschappen plaats, op zaterdag 10 juni de 1 op 1 wedstrijden (zowel van vrouwen als mannen) en op zondag 11 juni vonden de BENELUX wedstrijden plaats waarbij het gaat om de snelste tijd. De wereldkampioen houthakken voor 2023 is de Nieuw Zeelander Jack Jordan geworden. De Nederlandse winnaar van vorig jaar, Redmer Knol, sloeg dit jaar net mis en eindigde op nummer vier.