Iconische pluche helm De Beren maakt plaats voor nieuwe gele helm

Restaurant De Beren vervangt vanaf vandaag, 23 april de bekende pluche Berenhelm. De helm mét vacht en berenoren wordt na dertien jaar trouwe dienst vervangen door een nieuw exemplaar: een eigentijdse, gele helm die in lijn ligt met de nieuwe huisstijl van De Beren.

In 2006 zagen we voor het eerst de pluche helm in het straatbeeld. De helm zorgde voor veel bekijks en in 2009 is de handgemaakte helm zelfs genomineerd voor de prestigieuze Dutch Design Award in de categorie ‘Best geïntegreerde merkcommunicatie’.

Het veranderen van de iconische helm is volgens Martijn Jansen, CEO van De Beren bezorgrestaurants een lang overwogen beslissing geweest. Jansen vertelt: “Het einde van de pluche helm betekent het einde van een tijdperk dat ons veel bekendheid heeft gebracht. Toch hebben we ervoor gekozen om de pluche variant te vervangen voor een nieuw, opvallender model dat in lijn staat met onze huisstijl. Daar zijn we trots op!”.

De Beren koos bewust voor een opvallende gele helm, omdat het de verkeersveiligheid ten goede komt. Jansen vult aan: “De veiligheid en zichtbaarheid van onze bezorgers stonden tijdens het ontwerpen op nummer één. Door de felle, gele kleur is het voor onze maaltijdbezorgers veiliger op de weg omdat ze sneller worden gezien.”

Bekijk hieronder hoe de nieuwe helm eruit ziet.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter