Iconische winkel Black Widow maakt plaats voor galerie en erfgoedlab DIG IT UP

Galerie en erfgoedlab DIG IT UP verhuist naar de Nieuwe Binnenweg 13-b. Het pand werd voorheen 38 jaar lang gebruikt door alternatieve modewinkel Black Widow, maar heeft begin april de deuren gesloten.

Simone da Silva, de directrice van DIG IT UP, zegt enthousiast te zijn over de verhuizing. “We zijn erg blij dat we vanaf deze mooie en historische locatie de komende jaren onze projecten uitvoeren.” Sinds 2016 heeft de galerie gebruik kunnen maken van een winkel aan de Schiedamsedijk. “We zijn dankbaar dat we het pand aan de Schiedamsedijk zo lang mochten gebruiken”, zegt Simone. Toen zij hoorde dat het pand van Black Widow te huur stond, heeft ze meteen stappen ondernomen. “Het is een prachtige plek, die voor veel mensen heel veel betekent. Het is een hele eer om daar te mogen werken.”

DIG IT UP hoopt flink uit te bouwen in de nieuwe vestiging aan de nieuwe Binnenweg. Volgens Simone moet het een plek worden waarbij mensen makkelijk naar binnen kunnen lopen en zich direct thuis voelen. Het eerste project wordt een expositie van 40 jaar poppodium Baroeg. “Deze sluit naadloos aan bij een doelgroep die een nauwe band hebben met het pand”, aldus Simone.