Iedere ochtend chaos rond basisscholen

Bij veel Rotterdamse basisscholen is het iedere ochtend een verkeerschaos. Ouders die hun kinderen wegbrengen zorgen voor gevaarlijke situaties door hun auto’s niet op een parkeerplaats te zetten.
In Prinsenland, rondom de Rudolf Steinerschool, klagen omwonenden hierover. Auto’s staan tijdens de school-run zelf bij de bushalte geparkeerd. Tot voor kort was een van de zijstraten van de Michelangelostraat afgesloten, waardoor de chaos erger werd. Ondanks dat de straat tegenover de school weer open is, kiezen sommige ouders ervoor om langs de doorgaande weg te parkeren. En dat terwijl er 150 meter verderop een parkeerplaats is. Directeur Nico Groots kan weinig meer doen dan wat hij nu al doet, namelijk overleggen met de wijkagent en ouders er via de nieuwsbrief op wijzen dat ze de verkeersveiligheid in de gaten moeten houden.

In Vreewijk, bij Montessorischool De Mare, voerden leerlingen actie om het drukke verkeer rondom hun school in veilige banen te leiden. Samen met de politie hielden ze ouders in auto’s weg van de straat naar de school. Fietsers mochten er wel door. Volgens de leerlingen is het iedere dag erg druk rondom hun school en zorgt dat voor gevaarlijke situaties. Ook deze school wijst via hun communicatiekanalen de ouders op de gevaarlijke situatie en de alternatieven.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat