IJssalon Nino geeft ijsliefhebbers in Feijenoord de schrik van hun leven

ijssalon nino

Het was even schrikken voor bewoners van de Afrikaanderwijk toen zij op de Facebookpagina van Gelateria Nino keken. De Italiaanse ijssalon aan de Paul Krugerstraat gaf op Facebook aan alleen nog maar op maandag open te zijn en de rest van de dagen gesloten. Het blijkt een foutje van eigenaar Nino zelf. “Bedankt voor het scherpe oog!”

Op onze eigen redactie was het ook even schrikken. Het zomerweer laat nog flink op zich wachten, maar het was toch ook niet zúlk slecht weer dat de ijsmaker tot zo’n drastische maatregel over moest gaan? Het blijkt gelukkig net iets anders te zitten. “Ik ben gewoon zeven dagen geopend. Hoe komen jullie aan deze foute informatie?”

De deze week nieuw ingevoerde openingstijden op de Facebookpagina van de ijssalon blijken niet te kloppen. “Het zal wel een foutje zijn geweest van mij”, zegt de Italiaanse ijsmaker uit de Afrikaanderwijk. Inmiddels heeft hij de juiste informatie online gezet.

Begrip in de Afrikaanderwijk
Italiaanse ijssalon Nino is al jaren een begrip in de wijk. De ijssalon verkoopt roomijs en sorbetijs en het ijs wordt dagelijks in de zaak zelf gemaakt door eigenaar Nino. Hij is afkomstig uit Calabrië, ook wel bekend als ‘de neus van de laars’ in Italië. Als de ijssalon in de winter gesloten is, verblijft hij daar.

Vorig jaar gingen wij bij hem langs om te kijken hoe zijn werkdag eruit ziet en hoe hij het Italiaanse ijs maakt.