“Ik hoop dat de pilot met de Hoekse Hopper gaat slagen”

Het is afgelopen met lijn 35 in Hoek van Holland. De buslijn wordt vervangen door de nieuwe buurtbus 435. Deze bus doet dezelfde route aan als de vorige, maar mensen moeten de bus nu bestellen. Een ritje kost een euro.
Ondernemer Roy Rooney voert de opdracht uit namens de gemeente Rotterdam en vertelt dat het om een pilot van een jaar gaat. “Loopt het storm dan wordt het misschien toch weer een lijndienst. Als er niemand komt, dan is er de kans dat we na een jaar stoppen.”

De 28-jarige Roy ziet het in ieder geval wel als een uitdaging. “Helaas liep het de eerste dagen nog niet storm en hadden we maar zes klanten.” Koen Boswerda is een van de chauffeurs van de nieuwe wijkbus. “Ik vind het ontzettend leuk om mensen rond te rijden. Vooral de praatjes zijn interessant, iedereen heeft een verhaal.” Roy en Koen zijn goede vrienden en dat zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer. “We moeten soms wel oppassen dat het niet te gezellig wordt.

Haltes:

1. Hoek van Holland Haven
2. Herman Visser
3. Tasmanweg
4. Kloosterstraat
5. De Hoekstee6. Hoekse Hillweg
7. De Houtmanstraat
8. Huydecoperstraat
9. Columbusstraat
10. Rijpstraat
11. De Ruyterstraat
12. Strandweg

Het laatste station van de Hoekse Hooper is Hoek van Holland Haven. Vanaf dat punt kunnen mensen lijn 31 naar ‘s-Gravenzande en Den Haag nemen. Ook kunnen mensen vanaf eind september met de Hoekse Lijn naar het centrum van Schiedam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat