Illustrator Bea steunt de horeca met pen en papier

Een ode en steunbetuiging aan de horeca, dat zijn de tekeningen van Bea van Grutten. Haar naam doet anders vermoeden, maar deze dame komt oorspronkelijk uit Engeland. Een aantal jaren geleden verhuisde ze voor haar studie Design naar Eindhoven, maar sinds een aantal maanden woont ze in ‘het coole’ Rotterdam. Om de horeca een hart onder de riem te steken pent Bea horecazaken op papier. Haar tekeningen verkoopt ze en een groot deel van de opbrengsten gaat naar de getekende zaak.

Bea heeft een liefde voor architectuur en tekent daarom vooral gebouwen. Al lopend door de stad bekijkt ze de panden aandachtig, met een focus op horecazaken. Fietsen doet ze trouwens niet, daar is ze naar eigen zeggen niet goed in. Daarmee blijven de tekeningen nu beperkt tot Noord, het gebied waar ze woont.

Vooral het karakter van een gebouw, eigenaardigheden zoals ramen en begroeiing kunnen haar bekoren. In Noord tekende ze onder andere al Proeflokaal Faas. Een lokale bar bij haar in de buurt, die haar in het oog sprong door de energieke uitstraling. Ook pende ze al eens Café Postiljon op papier.

Voor deel twee van het project fotografeert ze nu ook de eigenaren van de zaken die ze tekent, om haar zwart-witte tekeningen wat kleur en een gezicht te geven. Misschien breidt ze haar tekengebied uit naar Zuid, maar dan wel te voet.

Alle werken van Bea zijn te bewonder op haar Instagram account @b.line_illustration