Inbraakgolf in Lombardijen

In Lombardijen is de afgelopen week zes keer aangifte gedaan van woninginbraak. Volgens de politie van IJsselmonde is bij zeker één van die inbraken gebruikgemaakt van een klein briefje tussen de deur en de deurpost. Hierdoor kunnen de inbrekers zien of er iemand thuis is gekomen.

“We zien tijdens de vakantieperiode ieder jaar wel een toename van inbraken, maar de briefjesmethode komt niet heel vaak voor.” aldus Robin Peters, wijkagent in Lombardijen. “Als je een briefje aantreft, maak er dan een foto van en bel de politie op 0900-8844. Dan sturen we een surveilancewagen langs om mogelijke sporen veilig te stellen.”

De politie adviseert tevens om in de vakantieperiode om ook eens naar de voordeur van je buren te kijken.

Mede vanwege de inbraakgolf staat de Politie Rotterdam IJsselmonde samen met de Gemeente en Stadsbeheer aanstaande zaterdag 12 augustus met een inbraakpreventietent op de Spinozaweg. Van 11.00 tot 14.00 kun je daar terecht met vragen, suggesties en tips. “Die tent is vooral bedoeld voor laagdrempelig, preventief advies,” laat Peters optekenen: “maar bewoners kunnen daar ook heen komen om dingen uit de wijk te melden.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat