Inge verspreidt opgevrolijkte stenen door de stad: “Steentjes voor een glimlach”

Op verschillende plekken in de stad duiken steeds vaker zogenoemde gelukssteentjes op. Inge Schippers is een creatieveling en heeft de afgelopen maanden maar liefst 160 steentjes opgevrolijkt en daarna verspreid op Zuid. Ze beschildert de steentjes en zet er soms een spreuk op. Zo hoopt ze positiviteit te verspreiden. “Een steentje voor een glimlach.”

Inge legt uit hoe ze te werk gaat. Ze begint met het kopen van een zak stenen bij het tuincentrum. “Die kosten nog geen tien euro bij elkaar. Dan heb je nog wel hele dure acrylstiften, een soort verfstiften, nodig. Daarna maak je een ontwerp met potlood, die kleur je in en het steentje is klaar.”

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/0jNhurfUKo4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Gelukssteentjes
Zulke gelukssteentjes, ook wel ‘happy stones’ genoemd, zijn populairder dan ooit. Zo zijn er zelfs hele Facebookgroepen in het leven geroepen waar mensen foto’s van hun zelfgemaakte steentjes delen.

Van het creëren van zulke steentjes, wordt Inge helemaal enthousiast. “Mijn lijfspreuk is: creativiteit is net als water, het is altijd in beweging.” Naast de steentjes maakt ze ook decoratieve kunst en geeft ze in het gebied Feijenoord les aan kinderen. Ook organiseert ze evenementen in de wijk, maar dat ligt natuurlijk allemaal stil vanwege de coronapandemie. 

“Je creativiteit kun je gelukkig ook binnen kwijt door het maken van gelukssteentjes”, zegt ze. Inge maakt de vrolijke steentjes niet alleen voor zichzelf, maar ook om mensen een hart onder de riem te steken. “Ik hoop echt dat mensen het leuk vinden. En als ze er één vinden hoor ik dat heel graag.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat