Inzamelingsactie Kaapverdië bereikt bijna het eerste doel

Enkele weken geleden is de Rotterdamse Alice Fortes vanuit haar stichting Fidjus di Terra begonnen met een inzamelingsactie voor Kaapverdië. Van dit ingezamelde geld worden in samenwerking met het Rode Kruis voedselpakketten samengesteld. Twee weken later heeft ze haar eerste doel van €10.000 bijna bereikt.

De teller staat op dit moment op €9.140. Volgens Alice is dit echter pas de eerste fase. “Het is motiverender om met een lager doel te beginnen, maar we willen gewoon doorgaan.” Inmiddels is er in samenwerking met stichting Fair Travel Foundation een noodfonds opgericht. Hier wordt geld ingezameld om het salaris van Kaapverdianen aan te vullen tot een minimumloon.

In Kaapverdië is toerisme een grote inkomstenbron, meer dan 25% van het land is hier afhankelijk van. Vanwege het coronavirus is het luchtruim nu gesloten, er worden dus geen toeristen meer toegelaten. Werknemers die hierdoor hun baan verliezen krijgen meestal slechts een week- of maandloon mee, waardoor ze in de problemen komen. Met deze doneeractie wil Alice mensen waarvan het inkomen wegvalt voorzien van voedselpakketten. Voor elke tien euro kan een gezin een paar dagen eten.

Vrijwilligersorganisatie Fidjus di Terra is dit jaar opgericht door Alice, om de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam te verbinden met Kaapverdië. Fidjus di Terra is Portugees voor kinderen van het land. In Nederland wonen zo’n 20.000 mensen met een Kaapverdiaanse achtergrond, het grootste deel hiervan woont in Delfshaven.

Wil je ook doneren? Kijk dan op https://www.gofundme.com/f/mi-e-cabo-verde

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat