Iris zamelt geld in om feestmaaltijden aan buurthuizen te schenken

Tijdens de coronacrisis kregen buurthuizen en hun bezoekers het moeilijker, merkte Iris Versluis. Er mochten minder mensen komen eten of het restaurant werd helemaal gesloten. Juist nu mensen contact met elkaar zo hard nodig hebben, was dat een extra klap in het gezicht. Daarom organiseert Iris een inzamelingsactie om feestmaaltijden voor vaste bezoekers van buurthuizen te bekostigen. 

Ze heeft de actie samen met zes buurthuizen en met ‘Shareaty’, de stichting waar zij voor werkt, op poten gezet. Met het budget dat ze ophaalt, wordt een drie-gangen-pakket samengesteld om aan te kunnen bieden tijdens de feestdagen. Het doel is om zoveel geld op te halen zodat alle deelnemende sociale restaurants vijftig voedselpakketten hebben om uit te delen aan vaste bezoekers. 

Shareaty
Voor haar werk haalt Iris voedseloverschotten op om ze daarna af te geven aan sociale restaurants. Voor iedereen die wel een verse maaltijd kan gebruiken, wordt er dan in het buurthuis gekookt en gezamenlijk gegeten. 

Tijdens de coronacrisis merkte Iris al dat buurthuizen het moeilijker kregen. Het vormde de aanleiding voor haar crowdfundingsactie. Volgens Iris is de actie erg succesvol en is al bijna het streefbedrag opgehaald om alle voedselpakketten te bekostigen. Op 23 december zullen de voedselpakketten worden afgeleverd aan de restaurants.

Belangrijk voor sociale contacten
Een van de deelnemende restaurants is Rotterdam Korps Oost, onderdeel van het Leger Des Heils Rijnmond Zuidwest. Dorette Rijnsburger is vrijwilligster bij dit korps en benadrukt het belang van deze pakketten. “Voor corona zaten we elke woensdag met ongeveer 25 mensen samen aan tafel. Natuurlijk voor een verse maaltijd, maar vooral voor het samenzijn.”

Nu brengt het korps maaltijden aan huis en is het sociale samenzijn weggevallen. “Dat we nu iets extra’s kunnen doen rond de feestdagen is daarom erg welkom.” 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat