Jhohensly en Benjamin brengen zelf levendigheid terug in Schiebroek en Delfshaven

Je bent jong en je verveelt je in je wijk. Wat doe je dan? Je organiseert zelf iets, concluderen deze jonge Rotterdammers. Zij creëren nu kansen voor de volgende generatie.

Wat had Jhohensly Rosa graag iets als ‘zijn’ Basement Schiebronx gehad toen hij opgroeide. Muziek schrijven, opnemen en showen, dat wil je toch? De volgende generatie jongeren in Schiebroek heeft nu die plek. “We maken muziek én halen jongeren van de straat”, vertelt Jhohensly. “Gewoon positief bezig zijn.” Dat is precies wat hij wil.

De drive van Jhohensly herkent Benjamin Sabotinov uit Delfshaven. Op z’n twaalfde organiseerde hij zijn eerste activiteit. Anders was er niets, zo herinnert hij zich. Jaren later heeft Stichting Jeugdactiviteiten Oud-Mathenesse een eigen plek in de wijk. Benjamin is nu twintig en woont nog thuis, want al zijn uren gaan naar zijn wijk en hij verdient niet (genoeg) om een eigen woning te kunnen betalen. “Ik wil gewoon dat mijn wijk ziet wat voor kracht ze heeft”, vertelt Benjamin. “En daar krijg ik echt een hoop voor terug.”

Maak kennis met de aandrijvers van cultuur in jouw wijk in de serie: Cultuur Dichtbij. Over Rotterdammers die zich kosteloos inzetten voor cultuur in de buurt.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet.