Jocelyn was verslaafd en dakloos, werd kapper en verzorgt nu lotgenoten

Rotterdammers met financiële, huisvestings- of verslavingsproblematiek kunnen bij koffiezaak BLEND in Bloemhof terecht voor een gratis knipbeurt, kop koffie en een tweedehands kledingstuk. De actie heet ‘Geknipt voor de toekomst’ en is bedacht door haarstylist en barbier Jocelyn. Zij was tot 2017 zelf verslaafd en dakloos.

Op kosten van de gemeente worden op verschillende punten in de stad vouchers uitgegeven ter waarde van 35 euro. De vouchers worden ingewisseld voor een momentje van aandacht en verzorging bij Jocelyn. De vouchers liggen onder andere bij het CVD en de voedselbank. Ze zijn bijna op, maar Jocelyn hoopt met hulp van de gemeente de actie voort te kunnen zetten.

Jocelyn was tot 2017 zelf verslaafd en dakloos en eindigde uiteindelijk in detentie. Daar kreeg ze van haar medegedetineerden het zelfvertrouwen dat nodig was om de verslaving te overwinnen. Eenmaal uit de gevangenis volgde een avondopleiding tot kapper. Inmiddels is Jocelyn al vijf jaar clean en probeert ze lotgenoten te helpen met een beetje verzorging.