Jongeren rollen met 100 ouderen naar het Schouwburgplein in de Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid organiseert Nieuw Netwerk Rotterdam met Rotterdamse jongeren een feestje voor ouderen. Zij zijn thuis opgehaald bij Laurens woonzorglocatie Blijdorp door scholieren en jongeren die graag iets goeds doen voor hun oudere mede-Rotterdammers. De jongerenorganisatie wil andere jongeren inspireren om meer te doen voor de stad.

Tijdens het evenement Samen Rollen We Verder op 28 september werden de ouderen getrakteerd op muziek, falafel en ook nog eens goed gezelschap. Zo was er onder andere een rolstoelen dance door Maya Traméh en werd er gezongen met Marja van Katendrecht

De jongeren haalden voor dit evenement de ouderen op uit verschillende verzorgingstehuizen. Bij aankomst mocht iedere jongere een partner kiezen die ze vervolgens naar het evenement brachten. Met de stoet van rollende senioren en duwende scholieren maakten ze ieder kennis met elkaar. Ze dansten, zongen en rolden met elkaar tot de dag weer voorbij was.

Netwerk Nieuw Rotterdam
De organisatie Netwerk Nieuw Rotterdam is een jongerenclub waarbij jongeren zichzelf kunnen ontwikkelen en zich vrijwillig inzetten voor kwetsbare Rotterdammers. Regelmatig organiseren zij evenementen waarbij ze jongeren koppelen aan verschillende doelgroepen.