Jongeren uit Rotterdam-West maken podcast ‘Nee, ook geen water!’ over Ramadan

De eerste aflevering van de podcastserie van Coolhaven Connect is nu te beluisteren. De kick-off aflevering ‘Nee, ook geen water!’ staat in het teken van de Ramadan en vormt de aftrap van een vijfdelige podcastserie die tweewekelijks online komt. Coolhaven Connect is een traject waarbij jongeren uit Rotterdam-West werken aan hun mediaskills, onder andere door podcasts te maken over onderwerpen die voor hen relevant zijn.

De groep jongeren staan in de eerste podcast stil bij de Ramadan, de jaarlijkse islamitische vastenmaand waar meer meer dan dertien procent van de Rotterdammers aan mee doet. Maar niet alleen moslims hebben te maken met de Ramadan. Zo zien de jongeren van Coolhaven Connect dat in een diverse stad als Rotterdam vriendengroepen ontstaan waar verschillende geloven samenkomen. Zo ook in de kerngroep die Coolhaven Connect gestart is. In ‘Nee, ook geen water!’ bespreken de jongeren daarom de vragen en ook soms de frustraties die komen kijken bij de Ramadan.

De lancering van de podcastserie van Coolhaven Connect is onlangs feestelijk gevierd bij de Culturehub in Coolhaven. De eerste aflevering is gevierd met optredens van Muriel Kloek en Khorsid Dadbeh en bezoekers werden getrakteerd op een iftar maaltijd verzorgd door jongerenorganisatie Toekomst 010 en wijkbewoners.