Jongeren zijn voor een dag de baas

Met Baas Van Morgen besteedt JINC extra aandacht aan talenten die minder kansen krijgen dan leeftijdsgenoten. De non-profitorganisatie strijdt om jongeren die opgroeien in armoede en zonder rolmodellen gelijke kansen te bieden in de maatschappij. Op deze speciale dag staan de Bazen Van Vandaag hun plaats af aan de Bazen Van Morgen.

De 15-jarige Lexy Meijer ging vandaag zitten op de stoel van Pepijn Djelân, regiodirecteur bij Humankind. Ze nam alle afspraken van Pepijn over, nam officieel afscheid van een medewerker die er voor het laatst was en presenteerde een pitch voor wethouder Grauss. Voor Lexy was het een leerzame dag. ‘’Het was leuk. Ik heb veel informatie gekregen, maar het was ook spannend. Gelukkig kon ik weer dingen delegeren”, vertelt ze.

Niet alleen voor kinderen is het een leerzame dag. “Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind”, vertelt Daniel Roos, directeur van JINC.

Voor Jonna Wiersma, vestigingsdirecteur van JINC Rotterdam-Rijnmond, is het vooral een dag van verbinding. ‘’We zien in onze regio dat jongeren niet altijd de weg naar werk kunnen vinden, terwijl bedrijven staan te springen om personeel. De oplossing is om de jongeren en werkgevers persoonlijk met elkaar in contact te brengen, op de werkvloer’’.

Vorig jaar gingen we met scholieren op snuffelstage bij Rotterdam Airport. Bekijk het hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat