Jongereniftar in Bosnische moskee groot succes

De jongerenafdeling van de Bosnische moskee aan de Ebenhaëzerstraat in Charlois organiseerde afgelopen weekend een speciale iftar voor de Bosnische jeugd. Hierbij kwamen Bosnische jongeren uit zowel Nederland en België samen om het vasten te verbreken. De animo voor de iftar was zo groot dat alle drie de verdiepingen van het pand vol zaten en dat zelfs de gebedsruimte gebruikt moest worden.

De jongerenafdeling van de moskee wil met evenementen als de jongereniftar meer saamhorigheid kweken onder de Bosnische jeugd. Daarnaast is het doel dat de jongeren zich meer bewust zijn van de Bosnische cultuur. Om er voor te zorgen dat het gebedshuis een ontmoetingsplek wordt voor de jongeren, zitten jongens en meisjes niet apart van elkaar en bidden zij in een gezamenlijke ruimte. Dat zorgt voor een gezellige sfeer in de moskee.

Het gebedshuis in Rotterdam-Zuid is gevestigd in een rijtjeshuis en is de enige Bosnische moskee van regio Rijnmond en Den Haag. De moskee bestaat al bijna 27 jaar, maar het pand is eigenlijk te klein voor het aantal Bosnische moslims dat het bedient. De Bosnische moslims zijn daarom al langere tijd op zoek naar een nieuwe ruimte, maar die zoektocht wil nog niet vlotten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat