Jongerens spreken zich uit tijdens Jongerentop010 | Aflevering 5: Jeugdwerkloosheid

Jongeren worden hard getroffen door de coronacrisis. De jeugdwerkloosheid is verdubbeld en zal nog verder stijgen. ‘Toekomstperspectief’ is een van de onderwerpen op de agenda van de Jongerentop dit najaar. In deze aflevering in aanloop naar de top geven vier Rotterdamse rolmodellen advies aan jongeren die het even niet meer weten.

Paulo Gomes, ambassadeur van Heilige Boontjes, docent Djonni Reinita en Rachel Heymach, directeur van Stichting Talentz Skool en Sarina van la Parra, directeur van Stichting Chance to Influence werken dagelijks met jongeren en weten ze ook te motiveren. ,,Je kan alles bereiken, als je er zelf maar in gelooft”, aldus Sarina van la Parra.

Paulo Gomes sluit zich hierbij aan: ,,Houd hoop. Deze periode van corona gaat voorbij”, zegt hij. ,,Niet de sterkste heeft de grootste kans om te overleven, maar degene die zich het snelste kan aanpassen.”

Jongerentop010

Jongerentop010 uitgesteld door Pandemie

Op 9 oktober zou de Jongerentop010 plaatsvinden. Dit gaat in verband met de nieuwe coronamaatregelen op deze dag niet door. Het event waarbij Rotterdamse jongeren met elkaar in gesprek gaan over de impact van corona op hun leven wordt verplaatst naar een andere moment. Wil je zelf meepraten of meedoen? Laat van je horen en meld je aan via de website van Jongerentop010. Je kunt meedoen op twee manieren: als deelnemer of als tafelvoorzitter. Speak up!

De aanloop naar de Jongerentop 010 is te volgen op de kanalen van OPEN Rotterdam en FunX. Zo ging FunX-reporter Zafanja in gesprek met Wrokko over hoe zij bi-culturele jongeren aan hun droombaan helpen. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter