Jubileumeditie Sacred Songs in Rotterdam groot succes

Tijdens de 10e editie van Sacred Songs in de Pelgrimsvaderkerk in historisch Delfshaven zijn vijf koren en drie solozangers bij elkaar gekomen. Ze hebben allen gezongen over pelgrimage vanuit een eigen cultuur en religie.

Gedurende dit zangfestijn was het mogelijk om zowel black gospel als islamitische gospel te horen. Verder werden liederen ten gehore gebracht uit de katholieke Kaapverdiaanse kerk, joods liturgische teksten en spiritueel repertoire uit Turkije, India en het Midden-Oosten.

Deelnemers aan Sacred Songs Rotterdam waren: Jordão Évora & Nazareno van de Kaapverdiaanse migrantenparochie, Al Wahda koor, joodse zangeres Hannah Verhulst, Leo Davelaar & Gospel Project, Shwan Sulaiman, Prewien & Rasique koor, Marc Schaap & de Kathedrale Cantorij met organist Aart de Kort en solozangeres Rasha Mansour.

“Het concert was volledig uitverkocht en het publiek genoot zichtbaar van de prachtige stemmen en rijke diversiteit aan teksten, klankkleuren en zangstijlen die voorbijkwam in de vocale productie”, aldus de organisatie.

Bekijk hieronder het volledige kerstconcert. Sacred Songs is een initiatief / productie van stichting Culture Connection www.culture-connection.org

Fotograaf: Wineke van Muiswinkel

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat