Kapper Ljubo op Noordereiland: ‘Ik werd een uur voor de wekker al wakker’

De kappers mogen vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer open. Kapper Ljubo Senda werd vanochtend zelfs een uur voor zijn wekker wakker omdat hij niet kon wachten weer aan de slag te gaan. Op het Noordereiland begon hij eerst met het grondig reinigen van zijn zaak Salon Highlight.

“Ik heb er heel erg veel zin in om weer open te gaan”, begint Ljubo Senda, eigenaar van Salon Highlight. “Ik heb te lang thuis gezeten. Het heeft veel te lang geduurd”, verzucht hij. De telefoon staat roodgloeiend. Ook maandag weer op de eerste dag dat hij weer open is. “Ik heb na de persconferentie van premier Rutte ook 34 boekingen in 20 minuten gekregen. Ik ben de komende drieënhalve week helemaal volgeboekt”, zegt hij opgetogen.

Iedere klant die binnenkomt zal meteen zijn of haar handen moeten desinfecteren. “Ze hebben ook de keuze om een mondkapje op te doen. Als ze zich daar prettig bij voelen. Ik zal zelf standaard een mondkapje dragen, want ik ontmoet natuurlijk de hele dag door mensen”, licht Ljubo toe. Martine Pieters heeft de eer om als eerste onder de schaar te gaan. “Ik heb hem gemist. Dat moge ook wel te zien zijn”, zegt ze wijzend op haar kapsel. “Ik moet nog steeds wennen aan de situatie. Ik werk nog steeds thuis. Ik vind dat het dagelijks leven wel gaat, maar dit is dan weer even wennen”, besluit Martine.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter