Karavaan trekt door de stad voor Arab Film Festival

In maart vindt het Arab Film Festival plaats in Rotterdam. Ter promotie van dit evenement trekt er op 5 maart een karavaan met dromedarissen door de stad heen. Wij vragen voorbijgangers wat ze vinden van dit bijzondere tafereel.

“Ik vind het echt leuk om te zien”, zegt een jongen die net pauze heeft. “Die kleding, en hoe die kamelen over straat lopen, dat zie je normaal nooit in Nederland.” Een mevrouw die net onderweg is naar een afspraak was het hiermee eens. “Ik vind het kleurrijk! Normaal zie je zoiets alleen in een film.” Er zijn echter ook mensen die hun twijfels hebben bij de aanwezigheid van de dieren. “Horen die dieren hier wel?”, vraagt een jongen zich af. Een studente vult hem aan. “Is het hier niet veel te koud voor ze? Ze horen toch in de woestijn?”
Waar alle Rotterdammers het in ieder geval over eens zijn, is dat het een bijzondere gebeurtenis is. “Dit zie je niet elke dag”, zeggen meerdere voorbijgangers.

Rosh Abdelfatah, artistiek directeur van Arab Film Festival, stelt ons gerust. “De dromedarissen zijn heel tam. Ze zijn gewend aan mensen”, vertelt hij. “Wel proberen we drukke wegen zo veel mogelijk te vermijden. We lopen vooral door parkjes en rustig straatjes.” Rosh is dan ook het brein achter deze karavaan. “We doen dit om iets fysieks uit de Arabische wereld naar Rotterdam te brengen.”

Het Arab Film Festival wordt dit jaar voor het twintigste jaar op rij gehouden in het Lantarenvenster. Deze editie vindt plaats van 25 tot 29 maart. Hier worden allerlei films van verschillende genres vertoond, deze zijn afkomstig uit onder andere Egypte, Saudi-Arabië en Palestina.

Benieuwd naar hoe zo’n karavaan eruit ziet? Kijk dan nu ons item!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat