Kayleigh weigert te vertrekken uit antikraakwoning in Vreewijk

De Rotterdamse Kayleigh behoort tot de grote groep Rotterdammers die moeite heeft met het vinden van een woning in onze stad. Om toch een dak boven haar hoofd te hebben, woont ze nu antikraak via Interveste in een huis in Vreewijk dat van Havensteder is. Ze kreeg onlangs te horen dat ze maandag 9 januari haar huis uit moet en de Bond Precaire Woonvormen wilde dit voorkomen.

Een deel van de actievoerders wachtte de medewerker buiten op en een ander deel stond binnen om de medewerker van Interveste op te vangen. “Die was niet blij”, zo vertelt één van de deelnemers Lennard van de Bond Precaire Woonvormen. “Hij belde naar het hoofdkantoor en die zeiden, ga maar door, dus hij is onverrichter zake vertrokken. Kayleigh woont hier nog steeds, dus een succes.”

Hoe lang Kayleigh kan genieten van dit succes is nog maar de vraag, daarnaast is het nog onduidelijk waar ze uiteindelijk terecht kan als ze echt weg moet. Dat kan niet volgens Lennard van de BPW. “Wij vinden dat Havensteder en Interveste een zorgplicht hebben. Kayleigh komt nu op straat te staan en Interveste en Havensteder hebben genoeg leegstaande woningen, hier in Vreewijk en in Rotterdam.” Aangezien Kayleigh haar sleutels niet op tijd heeft overhandigd aan Interveste, heeft ze een boete gekregen van €500.

Het is de bedoeling dat de woningen worden gerenoveerd en worden aangeboden als sociale woningbouw. Renovatie is heel hard nodig, want voordat Kayleigh hier introk, moest er heel veel aan het huis gebeuren. “We hebben zeventien lagen behang afgehaald, gestuct en Interveste zei toen, bewaar je bonnetjes, stuur het op en dan krijg je het vergoed, maar dat is niet gebeurd.”